Stipendije Republike Turske

U nedjelju 10. siječnja kreću prijave na Türkiye Bursları, program stipendiranja koji organizira Republika Turska.

Osim što pruža mogućnosti obrazovanja na međunarodnom nivou, kao i bogatstvo znanja i iskustva, Turska nudi stipendije međunarodnim studentima iz cijelog svijeta za studiranje na najprestižnijim sveučilištima u Turskoj.

Prijave za stipendije za 2021. godinu primat će se u jednom razdoblju, a bit će otvorene između 10. siječnja i 20. veljače 2021. za međunarodne studente iz svih zemalja.

Stipendije uključuju financijsku potporu, školarinu, smještaj i zdravstveno osiguranje, a može se prijaviti na preddiplomsku, diplomsku i doktorsku razinu.

Mjesečna naknada za preddiplomsku razinu iznosi 800 lira mjesečno, za diplomski studij 1100, a za doktorsku 1600. Preddiplomska razina traje, ovisno o programu, od 4 do 6 godina, diplomska dvije godine, a doktorat četiri.

Poznavanje turskoga jezika nije uvjet, međutim svi studenti, čak i oni koji će predavanja slušati na nekom stranom jeziku (engleskom, njemačkom i sl) moraju pohađati jednogodišnji tečaj turskoga jezika koji je besplatan i uključen u stipendiju. Najboljim studentima dodjeljuju se posebne stipendije za uspješnost.

Prijaviti se mogu svi koji mogu diplomirati na kraju tekuće akademske godine, dakle prije rujna 2021. godine, stipendije se dodjeljuju građanima svih zemalja.

Više informacija: https://turkiyeburslari.gov.tr/

Odgovori